Sleep om te verversen

Symposium Duurzame inzetbaarheid

Hoe leg je de focus op Duurzame inzetbaarheid? Waar begin je? En wie kan je helpen? Deze vragen worden allemaal beantwoord tijdens het symposium op 3 oktober 2024.

NBVT en SSWT organiseren samen een dag met een bezielend verhaal van olympisch kampioen Marianne Timmer en vol workshops en informatiestands waarin jij de hulpmiddelen krijgt om je medewerkers productiever en gezonder te laten werken.

Symposium Duurzame inzetbaarheid

Krijg inzicht in wat inzetten op duurzame inzetbaarheid jouw bedrijf kan opleveren.

Programma

13.00 - 13.40 inloop en aftrap
13.40 - 14.30 Marianne Timmer
14.30 - 15.00 workshop ronde 1
15.00 - 15.30 pauze
15.30 - 16.30 workshop rond 2 en 3
16.30 - 17.00 afsluiting
17.00 - 18.00 netwerken met borrel en warme en koude hapjes

Datum en locatie

3 oktober 2024

Het oude magazijn
Soesterweg 310f
3812 BH Amersfoort


Meld je nu aan voor deze dag en breng jouw bedrijf een stapje verder!

Inschrijven

Uitleg workshops

De Timmerfabriek – Marianne Timmer

Ga jij ook voor vitaliteit in jouw bedrijf?

Niet voor iedereen is gezondheid en zelfzorg vanzelfsprekend. Vitaliteit binnen jouw bedrijf zorgt voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim. Vitaliteit begint met bewustwording én het nemen van eigen verantwoordelijk. Beweeg je gezond, ontwikkel jezelf, train je fit en eet je vitaal! Hoe krijg je als werkgever je werknemers in beweging?

Financieel Fit – Jaap Hoekman

Maakt jouw werknemer zich zorgen over geld? Weet jij hoe financieel gezond jouw werknemer is? Heeft jouw werknemer financieel inzicht? Is jouw werknemer op de hoogte van zijn financiële positie en mogelijkheden als hij minder of helemaal wil stoppen met werken?

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de workshop met aandacht voor het financieel welzijn het menselijk kapitaal van jouw bedrijf.

Platform Duurzame Inzetbaarheid – Dennis Lindeboom van Johan

Wil je weten waar jouw organisatie staat ten opzichte van de branche?

Bied je medewerkers de middelen om veilig en met privacy gewaarborgd inzage te krijgen in hun eigen gezondheid. Door het inzetten van het portaal wordt het eenvoudig mogelijk om de nodige informatie te verkrijgen en te benutten voor de beste prestaties!

SSWT heeft als doel medewerkers zo fit en vitaal mogelijk aan het werk te laten zijn. Nu, maar ook in de toekomst. Er zijn 2 platforms, een voor de werkgever (aanbod voor jouw bedrijf) en een voor de werknemer (jouw vitale toekomst start hier). Hier kunnen werkgever en werknemer zien welke interventies SSWT biedt op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

PMO en DI beleid – Jeffrey Schilder van Simple Check

Waar start je, wat kun je ermee en wat levert het op?

Tijdens deze workshop gaan we in op de vele mogelijkheden en voordelen van een doeltreffend Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid. Voor veel mensen is Duurzame Inzetbaarheid (DI) een containerbegrip. En daardoor blijft het vaak ontastbaar en ongrijpbaar. En dat is zonde. Want werken aan een duurzaam inzetbaarheidsbeleid levert zowel de medewerker als de organisatie veel op! Door inzicht te krijgen in de juiste data, overzicht creëren in alle interventies en door te weten welke vervolgstappen nodig zijn, kun je een passend en duurzaam beleid starten, implementeren en blijvend monitoren. We nemen je stap voor stap mee op weg naar een effectief DI beleid.

Veilige en Gezonde Arbeidsomstandigheden – Erwin Heijnsbroek

Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden maken bedrijven sterker. Aandacht voor Arbo is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaald. Minder (bijna-) ongevallen, meer aandacht voor verbeteringen en een betere balans tussen ‘denken en doen’ dragen bij aan de bedrijfsresultaten én maken een werkgever aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers. In deze workshop gaan we in op de Arbo ondersteuning die SSWT heeft klaarstaan, zoals de erkende branche RI&E, de arbocatalogus, de helpdesk en Safety Checks.

Kosten, Baten Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI tool) – Berrie van der Wiel en Daniëlle de Vries

Keuzemogelijkheden in het duurzaam inzetbaar houden van je personeel: wat zijn de kosten en baten? Welke beslissingen neem je als werkgever om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden? Hoe zorg je voor uitdaging, werkplezier, kennis of een goede balans werk privé? Met de KOBA-DI tool breng je de huidige situatie van een bedrijf in beeld. Je krijgt zicht op onder andere de fitheid van jouw personeel, verzuimcijfers en hoe het is gesteld met kennis en ontwikkeling. We laten je zien aan welke knoppen er gedraaid kan worden om verzuim en productiviteitsverlies tegen te gaan. De KOBA-DI tool geeft inzicht in de kosten en baten van de verschillende keuzemogelijkheden en geeft een beeld van wat dit jouw bedrijf kan opleveren.

Ben je nieuwsgierig? We vertellen je graag meer!


Agenda

3 oktober 2024
13.00-18.00u

Zet in agenda


Plaats

Het oude Magazijn
Soesterweg 310f
3812 BH Amersfoort

Plan de route

Dit symposium is een initiatief van de NBVT en SSWT.